Homepage UmicoreIn 3 Schritten zu deinen Talenten

  • 1

    WAS SIND MEINE TALENTE?

  • 2

    WAS PASSIERT, WENN ICH MEIN TALENT ÜBERTREIBE?

  • 3

    360°-TEST: WAS FINDEN ANDERE?

Diese drei Schritte führen zu deinem einzigartigen Talentprofil. Je mehr Schritte du absolvierst und je mehr Aussagen du bewertest, umso zuverlässiger wird deine Talentübersicht und die entsprechenden Tipps.

Ontdek via eenvoudige zelftesten wat je eigen talenten zijn, in welke context je talent het best tot ontplooiing komt, waar je hierbij moet op letten en wat je werkpunten zijn voor verbetering.

Mijn batterijen laden op als ik met nuttige en zinvolle activiteiten bezig ben. Op het eind van de dag wil ik het gevoel hebben dat ik iets bereikt heb, anders heb ik ‘'s avonds een gefrustreerd gevoel. Als ik in een situatie zit waar ik niet weg kan en die me niet boeit, word ik onrustig en denk ik aan alle dingen die ik ondertussen had kunnen doen. Als ik me ontspan, is dat een bewuste keuze en geen ingeving van het moment. Het komt er echter niet altijd van, want ik zie altijd nog werk.

Je hebt een omgeving nodig waar je het gevoel hebt dat je er zinvol werk kunt leveren, waar een gezellige drukte heerst en waar het mogelijk is om heel concreet en praktisch aan de slag te gaan. Omgevingen waar mensen voortdurend over vage ideeën praten, zijn niets voor jou. Belangrijk is om in je werk niet te veel afhankelijk te zijn van anderen, want die blokkeren je.

Bouw rust in en breng structuur aan, want voor je het weet ga je over je grenzen. Leer afstand nemen en bekijk waar je mee bezig bent: onderzoek of het wel voldoende belangrijk is, stel prioriteiten, selecteer en plan. Besef dat het soms nuttig is om stil te staan voor je verder gaat. Je wilt graag dat de zaken vooruitgaan, maar probeer daarbij anderen dingen niet uit handen te nemen: geef hen de ruimte om hun eigen tempo te bepalen.